Tuesday, December 28, 2010

Saya Blogger Pahang

hai korang...update lagi...
okay,kali ni, saya nak join satu segmen yang dibuat oleh Blog Pilihan Malaysia (click untuk terjah) ni...
patutnya awal-awal lagi mau submit tao...tapi ada kerja la pula...
agak frust di situ.tapi dibagitau segment ni dilanjutkan..apa lagi...terus buat okay (sebelum buat,research dulu...huhuhuhu)

okay,mula-mula saya akan perkenalkan diri dulu

nama: Natasya (panggilan sudeh..hehehe)
status: single...tapi complicated...hua hua hua
daerah: Kuala Lipis
tempat tinggal: bandar Kuala Lipis...
contact: isyazakaria@gmail.com

apa yang menarik tentang tempat saya???hehehehe


ini adalah stesen kereta api K.Lipis
(tetiba macam zaman dahulu...hua hua hua)

Bekas Rumah SUK Negeri dan disini lah our PM, Dato' Seri Najib dilahirkan

masih lagi Bekas Rumah SUK Negeri

Madrasah Firdaus,Jalan Jelai..dekat jah dengan rumah saya ;)

unik tak?hehehe

selain itu juga, dekat Kuala Lipis ini ada Lombong Emas dekat Penjom dan masih diusahakan lagi sekarang. one thing about Kuala Lipis ini adalah kebanyakkan bangunan-bangunan tak kira lah pejabat dan kedai still lagi maintain seni bina zaman dahulu..
kalau korang datang ke Kuala Lipis, sila perhati dekat kedai-kedai yang ada dekat sini...
korang akan perasan setiap kedai mesti ader tahun ia bina. dan itulah yang menarik dekat Kuala Lipis ini.
Kuala Lipis ini pernah menjadi Ibu negeri Pahang. dan disini juga ada Istana Hinggap. Istana Hinggap ini untuk kerabat diraja yang datang ke Kuala Lipis.
kalau cerita pasal Kuala Lipis ni, memang banyak lah tempat yang best. terasa la pulak semput nak listkan keistimewaan Kuala Lipis ni...adehhhh

so untuk keterangan lanjut, feel free untuk hentak keyboard lappy dan search Kuala Lipis ni...
sudah penat...muahahahaha
tapi apa yang penting


"keh bangge jadi org lepeh..."

(saya bangga jadi org Lipis)


sumber: google
koleksi sendiri


Photobucket

6 comments:

Redbloodsnow said...

OOO BLOGGER PAHANG EA SYA :)
AKAK IF ADE MS NNTI NAK GAK AH WAT GNIE²...HEHE

Lovely Bella said...

aku suke gmbr no 2.. :D

Eyra Rizal: Your MUA said...

PROMO FOR BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS FOR 9/1/11 IS STILL AVAILABLE FOR THOSE WHO WANTS TO REGISTER!!!
FEES: (NORMAL) RM350 (PROMO) RM295 ONLY!!
LOCATION: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13, SHAH ALAM
DATE: 9/1/11

PM OR SMS TO 016-2128740 TO REGISTER. HURRRY!!!!!!!!!
*ONLY COUPLE SEATS AVAILABLE!

QUEENPINK said...

oo..orang kuala lipis..saya tinggal kat temerloh pahang..

natasya said...

kak zie: yup :) buatlah kak
queenpink: slmat datang :)
bella: ye ke?adess...hehe

Diya Edhayaa said...

hye blogger setempat.. :)
tp sy org jerantut..