Saturday, December 18, 2010

jalan-jalan Kuala Lipis.....

hai korang...salam hujung minggu....ehehehe
okay, rasenyer saya nak jah update citer ni
xpi disebabkan masalah "gigi biru" handphone ni....
maka tak dapat diupdatekan....hua hua hua
okay...pada bulan lepas...saya dan akak serta abg ipar saya telah jelajah satu Kuala Lipis....
hahaha~
jangan terkejut okay....sbnarnya..abg ipar saya ni suke sangat nak pusing2...so, for the first time...kami- kami nitelah menjadi jurupandu amatur...wawawawawa...
so...
perjalanan kami bermula dengan.....


majlis perkahwinan kawan akak saya.....

okay, dalam pukul 12 tgahhari..kitaorg keluar rumah untuk ambil mak dekat kedai...then, kitaorang pergilah ke majlis perkahwinan kawan akak saya...
hehehe~memang best...*winks*
temanya...adalah..warna biru putih....sangat2 comel....
jom layan gambar....

awwww...cantik x pelamin dia???

cupcake....yum yum....nak satu (dalam mimpi....hahahahha)


hehehe~dekat sana, diaorg (pihak pengantin perempuan) ader sediakan ais-krim untuk tetamu...dijadikan cerita, saya nak ambik ice-cream ni....disebabkan oleh "tidak cukup" kakitangan...terpaksa jadi sukarela sat....adeh...bleh plak ader kerja part-time ni....kah kah kah

lepas majlis perkahwinan, of course pergi ke rumah mak cik saya...saje2 melawat...hek hek hek
after that...kami yakni saya,akak dan abang ipar antar mak balik ke rumah....
dengan alasan nak cuci kereta....
dan saya? sempat menukarkan kasut wages saya dengan selipar jepun...
sebab ape...penat dah kaki duk cover cun jah dekat majlis orang kahwin tu..hahahaha
pada mulanya, abg ipar memang nak cuci kereta tapi..apabila terpandang signal tertera zoo Kuala Lipis, dia mula cakap dekat kitaorang yang dia nak pergi ke zoo kuala lipis ni...
so bermula pengembaraan kami....hua hua hua


(aiseh gambar time pergi ke zoo takda la plak...hahahahaha)
tuan blog nak inter-frame gak .....hahahaha
gambar ni diambil time dekat zoo K.Lipis...


sudah berpenat-lelah dekat zoo.. kitaorang pergi ke suatu tempat....
untuk buat pertama kalinya jejak tao....walaupom saya ni warga kuala lipis sejati...
acececeh...hahahaha

alamak....kiter nak ke mane ni????nostalgia sangat.....



nak tau ke ape tempat ni????jeng jeng jeng.......



destinasi terakhir.....

okay...nilah destinasi terakhir kami sebelum sesi cuci kereta bermula....hehehe
tempat ni special....sebab.....



*winks*

see....sila tengok dekat banner dier okay....
kitaorang pergi ke bekas rumah SUK...dan disinilah rumah kelahiran our beloved Perdana Menteri kita sekarang ni....
see..Kuala Lipis bukan setakat Dato' Siti tao...Dato' Najib pom dilahirkan disini...
kalau korang nak tau, Kuala Lipis pernah menjadi ibu negeri sebelum dipindahkan ke Kuantan...
so...memang banyak tempat bersejarah....dan kebanyakan bangunan-bangunan dekat sini still kukuh lagi dan dibina sejak zaman dahulu lagi....hehehehe~
korang nak tau lagi tentang Kuala Lipis?
sila2 search dekat google...hahaha

okay lah...nanti saya update lagi ;)


one love.one heart.one life for sure =)

1 comment:

Kak Wan Kamsiah said...

lipis dok tang mana? akak pun study kat clifford dulu....stay kat railway quaters.....lama doh x balik sana....