Tuesday, March 30, 2010

antara C.I.N.T.A dan T.A.N.G.G.U.N.G.J.A.W.A.B

halu...update again.....
erm..actually,aku baru sampai lipis....penat kot....huhuhu~
xlah penat sangat pom~mungkin aku kena belajar penat fizikal plak...dari penat hati....
opppssss....
hehehehe~
xlah....aper perkaitan dgan diri aku dgan entri kali ni....

start dari C.I.N.T.A.......

"i love u"

sah2 dalam kepala otak korang ingat menda alah ni kan?
xlah...ni lah cinta aku....bidang pengucapan awam...A.K.A...cakap depan orang....
aku ringkaskan lah....aku start pegang mike sejak umur aku 6 tahun lagi.....
masuk sekolah menengah, aku memang jd pilihan cikgu2 tuk 'handle'kn perhimpunan pagi,sajak,gurindam,pidato,debat,dan sebagainyer...
xpi aku more involve kpada pengacaraan majlis,puisi...xinvolve sgat debat....
until aku masuk uitm..aku join KDP... dari situ lah aku jatuh cinta dgan debat...yup...sampai sekarang.....xpi skop cinta ni an luas....selebihnya.....biarlah ia sebagai DUGAAN HIDUP.....

habis sdah cerita C.I.N.T.A
meh,aku citer plak pasal T.A.N.G.G.U.N.G.J.A.W.A.B plak.....


ringkasnyer...aku join kepimpinan sejak sekolah rendah lagi...since aku darjah 5..then wak2 sekolah menengah sampailah tingkatan 5...sepanjang aku bersekolah,aku memang dah rase
macam2 keja..setiausaha, naib pengerusi,AJK,EXCO...memang banyak mematangkan aku dari segi kepimpinan...
biler aku masuk UITM....
aku start involve kepimpinan sem ni..dgan portfolio exco multimedia dan publisiti KDP...
dgan, seketeriat MPP....
kadang2 aku terasa sangat2 busy....kadang2 aku terasa bushan sebab aku buat kerja yang sama jah setiap hari....xpi aku xkesah...asalkan aku dapat belajar something....how 2 deal dgan manusia dan macam2 lah...lagipom..aku kna busykn diri...entah..mungkin pengalaman membuat aku takut untuk keseorangan...biarlah aku busy.....
huhuhu~
xlah...saje nak emo2...xleh???
=p
okey,continue...ramai gak yg suh aku tanding MPP dgan JPK......pergh~xleh blah...
siap dapat galakan dari mantan MPP sendiri!!!!
bagi aku...biarlah kiter start dari bawah....biler dah okey...baru naik ke tangga yg seterusnya....
aku sentiasa ikut ckap senior aku sorang ni..."be humble with ur duty"...maknenyer...biarlah kita merendah diri walaupun dengan jawatan yg kiter ader....walaupun serendah2 jawatan sehinggalah setinggi2nya jawatan kiter....
yup...2 lah pegangan aku skarang ni......


erm...rase 2 lah nak cerita serba sedikit pasal diriku yg xpenah korang tau........
jam dah menunjukkan 3.55 pagi..dan mate aku xmengantok lagi...walaupom rase pedih..hik33....
key~
chiaow~~




No comments: