Friday, December 11, 2009

VC Cup 2009

halu~
supprise with this entry?well aku baru ja balik dari melaka untuk debat piala naib chanselor 2009...haha~nak wat cam mane kan..da involve..so, go on je la...b4 aku ke sane,aku balik ke machang for bertolak terus ke melaka..haish..."knape la ko xnak pergi terus ke melaka?"jawapan aku senang ja..."aku dah berdebat dgan parents aku,last kena g ke sini"...hehehe~tapi bergerak pergi ke melaka...cukup2 membosankan dan menyakitkan hati..bergerak dekat pukul 7 dan sampai kat kolej tun mutahir kul 4.30 pagi.tempat dier cam apartment la plak.lagi cantik dari kolej kat machang 2..hehehe~sampai ja,kitaorang naik ke apartment kitaorang..dijdkan cerita,kitaorang xleh masuk..kenape?akak2 team aku yg dataang sndiri 2 xbkak pintu..punyer la ktaorang ketukpintu la,tkan loceng la..nak naik pecah kot pintu 2..last2 kitaorang bagi bilik fansitator tok smalaman...huhu~tahan la kot...kul x,maunyer kitaorang dok luar smpai pagi soknyer..haish~
tapi bilik fansitator 2 best la..luas ja...huk3...key...kul nak citer panjang2 kang,xpasal2 aku kena wat 2 chapter psal VC ja..huhu..aku citer dari awal aku datang sampai aku balik dari naik 'menda' yg pling aku takot skali hinggalah sampai Lipis...

hari pertama (9/12/09)

hari pendaftaran kitaorang..and latihan debat..firstnyer,bosan la jgak tapi okey ja...hehehehe~
malam 2 kitaorang tengok video debat dan bagi komen pasal perdebatan 2.tapi sebelum 2,kitaorang dipecahkan kpada 6 kmplan tok mencari masalah b'kaitan dgan debat..hik3

hari kedua (10/12/09)
training lagi.kali ni kitaorang buat friendly match.dan kitaorang diasingkan into 2 group.senior dan junior.aku masuk junior.maklumla,baru lagi.hek3...aku dengan dak penang and johor.usul dier ibubapa penyebab berlakunyer gejala sosial.hik3aku dapat 1st speaker.mau xgelabah prsaan aku..haish...sgat2 pening time 2.tapi alhamdulillah,aku leh blajar dari sidang 2...hik3.
kitaorang ader training sampai malam dan kitaorang tengok video lagi...aiiyo~bosan la plak...
hik3...dan malam 2 kitaorang diberikan usul2 mengikut tema yg diberikan... dan malam 2 kitaorang bhempas-pulas mencari fakta2 untuk digunakan dlam sidang ty...aku xtido smpai kul 4 pagi...
wah! mmang meletop~hak3

hari ketiga (11/12/09)

hari yang dinanti-nantikan..sidang bermula~kitaorang untuk 1st sidang lawan dgan kuantan dan lastnyer,kitaorang kalah...tapi xpa..byak lagi..dan hari ni ader 4 sidang..maknenyer kitaorang kena tanding 4 kali..ish3..penat la kot....da la t'kjar2..sek bek naik lif ja..
kul kena naik tangga..mau x tcabut urat sendi..lalalalala~dan keseluruhan tuk ari 2,kitaorang menang 2 sidang..xpa..okey la 2..ader lagi 3 sidang yg kitaorang kna masuk....yang xleh blahnyer kitaorang lawan dgan dak sabah...usul dier,bercerai menyenangkan...hahahahaha~
best sgat lwan dgan dak2 sabah ni...hehehehe~

hari keempat (12/12/09)

hari penentuan...kitaorang ader 2 lagi sidang dan keputusannyer, 1 menang 1 kalah...huhuhu~it's okey..kitaorang da wat sepenuh ati...sepatutnyer kitaorg kena antar wakil tok public speaking tapi kitaorang x antar pom...hak3...mlam 2 kitaorang psing2 area kampus...hehehehe~
sambil2 2 tgok gelagat orang ramai...lalalala~kitaorang balik ke kolej dlam kol 12 tgah malam....

hari kelima (13/12/09)

Quarter final!but mmandangkan kitaorg xg ke kampus,kitaorg decide nak g jlan2 pusing 1 melaka...wah,memang best!puas tgok movie,then shopping and makan2...lalalalala~mmang puas la...hik3

hari keenam (14/12/09)
grand luncheon finals....ish3...kat hotel avilion legacy....memang best la makan kat c2..hik3
and our VC pom datang tuk bagi hadiah tok pemenang...juara tok debat BM ialah dari shah alam...dan tok BI plak pom shah alam...hehehehe~petang 2 kitaorang terus kuar jalan2..wah..xckup lagi kew..hik3..malam 2,kitaorang just hang out sambil main games dan nyanyi..hik3..sakit tekak malam 2...

hari ketujuh (a5/12/09)

time tok balik~~

(ini according to tentatif..hehehe...byak lagi sbnarnyer..ty i will update lagi sbab kkrangan isi...hehehehe..insyaallah)

1 comment:

Laralia said...

godd experience for u =)