Thursday, December 17, 2009

VC Cup 2009 vol.2

halu....
update again.okey ni sambungan dari entry sebelumnyer.hehehehe~bagi aku,vc cup kali ni memang best la..entahla..aku pom xtau celah maner yg best,mungkin ni 1st aku masuk tournament yg cm ni,so aku cam excited ckit...hehehehe~okeyh nak citer maner dlu yerk?
ha.....kiter citer yg time training dan first sampai kat kampus mlaka.pas pendaftaran segalanya,kitaorang pergila ke kampus melaka yg memerlukan kitaorang berjalan kaki.ish3,asal la diaorang xbagi nek bus (padahal bleh ja pakai bas untuk antar ke sane)...hik3..time nak ke kampus 2, sempatla kitaorang singgah kat kolej tun mamat tok menunggu 'jejaka2 kelate' jalan skali...sek bek diaorang yg tnggu,kul kitaorg yg tnggu....memang 'masak' dan 'cair'la make-up kitaorg nieh....
dlam pjalnan pom leh bdak2 ni snap gambar (credit to zaf....hehehe)...nampak sgat kitaorang ni kuat pose kot...hahaha~biler da smpai kitaorang diminta ke tngkat 6 (sbnarnyer bangunan kampus bandaraya mlaka ni ader 16 tingkat) tok makn tgah hari...so,ktaorang pom nek la ke tingkat 6..kitaorg dok dlam kmplan (bm&bi).da ambik mkanan bagai,mula lah sesi 'melantak' kitaorang...
bler bkak polisterin, aku yg tgah kebuluran da ilang rase kebuluran 2...ish3....xsodap langsung!
serius.....memang xsdap!tgah2 nak paksakn dri 2 mkan,aku tpandgla kat 'makhluk2 pelik'...
haish...tercengang aku dwatnyer...cam xpnah tgok kot lagaknyer..smpai zaf (bi debator) tgur aku.hik3...kejutan budaya la kot...
lpas makan tgah hari,kitaorang pom terus ke auditorium tok perasmian..tapi,smpai2 ja...trus kitaorg dgan lgak model 'mensnapkan' diri kitaorg...hik3 (padah apabila dapat tempat best2 ni)...
hak3...sangat sengal~
lepas prasmian,kitaorang pergi la ke tempat yg dtetapkan untk training....kitaorg d tingkat 5 dan bak bi kat auditorium (xaci weh!)..sampai2 ja, baru ku rase betapa rmainya manusia2 ni....
cam sendat ja bilik kuliah 2 wlupom blik kuliah 2 besau ssangat....maner xnyer,32 team sih...
xcmpur lg dgan pmrhat2...huk3.....bayangkan....
hik3...spanjang training 2,aku jmpe rmai org tp aku xbuat kwan lg...just knal2 g2 ja....
tapi memang best la training ni..menyesal x g training kat shah alam ari 2 (ader entry pasal training 2...=) )
em...aper yerk?okeyh3...pasal pusing2 1 melaka...banyak ja kitaorg jelajah...hik dari pirate cruise smpailah dataran pahlawan...ader yg g eye on malaysia tp aku x g pom...hehehehe~
sakit kaki (credit to my legs and my bloody bad mood....)
sambil2 2 kitaorang tgok movie...

ha................
Al-kisah santau dan new moon....

kitaorang sampai kat pahlawan mall dlam 2.30 ptg...sbab rmai yg bgun lmbat (penat weh!)..hik3
so,kitaorg pom decide nak tgok movie new moon..tapi kitaorg da tlpas time tyngan...so kitaorg smua bpakat nk tgok santau..mulanyer aku telan air liur...almaklumla aku ni jenis penakot skit..lalalala~tgah2 tnggu cter 2 tyang,aku penuh mase aku dgan melantak+main game...
da smpai wk2,aku jmpe dgan dak2 ni...dan msuk same2..hik2
mula2 mmang la cuak ckit...tapi xsmpai tgah cter,aku da tglak2...sbab cter 2 tlalu typical dan xda climax pom...hik3,kul ader pom..yg pmpuan 2 da truk sgat kna santau...ish3...
yg paling best skali bkan kt cter dier tp org yg tgok cter 2...rmai ja yg jerit trmasuklah faii dgan lia...hak3..diaorg mmang sgat2 emo...kalah pelakon dlam cter 2....da abes citer 2,kitaorg siap wt lawak bodo (diketuai oleh aku sendiri)..nak tau aper statement aku....
"zain,naseb baik diaorg xbaca 1 kitab al-quran.." (statement aku cakap kat zain)
kul korang tgok pom...mmang gelak sakan la...hik3..
keyh,pas tgok santau,kitaorg tgok new moon (credit to zaf sbab dier nak tengo sgat)
so..aku,zaf,faii.sahir dgan hisyam g la tgok new moon yg tyang kul 7.10 mlam....
tapi kecian kat zaf,sbabkn ader yg lmbat,kitaorg lmbat tgok yg first2 skali...
tapi,puas la tgok cter new moon..berbaloi-baloi....hek3

it's time 2 ronda2!!!!!
ha...pasal rnda2 ni...cam biasela kitaorg yg kaki2 jlan pusing2 satu melaka ni..jlan kaki sdah..hak3
aku plak,wlupom ni 2nd time dtg..tp cm kekok ja...hik3..byak prubhan...xpi xpa...
kitaorg siap psing2 1 mlaka smpai nk blik ke kolej pom jlan kaki...
baru ku tahu btape dekatnyer bandar dhilir dgan kolej pnginapan ktaorg...hik3
okeyh,kitaorg smpat ja lwat muzium kapal,a famosa,bgnan stadyihus (betul ke ejaan aku neh?) dam mcam2 lg...dan ktaorg pom da cube mcam2 mkanan...hik3...
2 la ktaorg kaki mlantak+kaki jlan+kaki pose
=)

grand luncheon@ Avillion hotel legacy~

okeyh,untuk pntp tournament kali ni,diaorg wt kt hotel (namenyer leh rjuk kat atas)...
tp sblum ni,diaorg (phak pganjur) suh kitaorg brpkaian sopan b'asaskn batik...batik??jeng jeng jeng~aper lg,smua mgamuk la....maner xnyer,xsmua yg ader batik...last2nyer pkai ja aper yg ader..aku pkai jubah yg mak cik aku blikan kat mekah...sgat2 arabian...hak3...lari dri tjuk la plak..tapi xda pape la...okey ja..xkna mrah pom...hik3..mulanyer kitaorg gne 1 meja tp rupenyer stp kampus bagi 2 meja..aper lg,rmai la yg pindah meja...hik3...
tinggal aku, fizah,hisyam and zaf...then..muncullah geng2 cik sam trus duk meja ktaorg yg kosong 2..mulalah adengan2 yg pelik blaku....smpai zaf pelik dgan prangai diaorg (kwan2 cik sam)..hehehe~aku pom tkena dgan diorg...hik3.....mmandangkan ktaorg sgat2 kebulur...
kitaorg trus serang makanan yg disediakn...ish3...ank sape la ni...*wink...lalalalalala~
memang best la...hik3

(aduh....byak lg...tp pnjg la plak...xpe ty update lg...hik3...byak cter yg xbongkar lg nieh...hik3)
tunggulah VC Cup 2009 vol.3 plak....hik3

2 comments:

Laralia said...

I'v been to Malacca campus a year ago. MMg cantik. Scenery dr bilik pengarah kampus lg best.

Campus tu lagi better dari campus kt k.b.
Tp yg kat Lendu x best mcm Machang.. hehehe...

aisya zakaria said...

hik3...memang pom~cam nak blajar ja kat uitm kbm 2..yg lendu 2,xmasuk lg...