Thursday, November 1, 2012

akan ditutup


assalamualaikum
okay!dengan ini saya akan tutup this blog and will be move to a new blog: this is my territory
sedih pulak nak tutup blog ini..tapi nak buat macam mana? hehehe
well,anyway.. saya nak minta maaf kalau ada salah silap saya ketika menaip dan saya harap kita boleh jumpa lagi :)

bye!
Assalamualaikum


Photobucket

Thursday, June 7, 2012

masih hidup

assalamualaikum w.t.b


wah, sudah lama tak update blog ini..maaflah, real life is hectic..and laptop pun rosak..rest in peace Compaq Q20 (2009-2011) :(
sekarang saya guna Aspire one by acer...it's netbook..senang nak buat kerja :3 hehehehe
okay...kenapa saya da lama tak update any news on this blog?
because nak tumpu sepenuh perhatian (ayat not go betul) for final semester and after that busy jaga anak sedara TT_TT

yeah....sangat busy

macam-macam nak kongsi dekat u guys about what's happening around me from my perspective.. okay, let's begin

1. Alhamdulillah, now i'm graduated from UiTM in DIA (Diploma in Accounting). syukran to ALLAH,mak and abah, my friends, my lectures and people who helped me...alhamdulillah sangat-sangat. even not Dean List, but okay laaa...hue hue hue and now waiting for degree result..okay itu sangat cuak -.-"

2. full time nanny (literally) kepada my 9-months-niece. da besar da budak ni...even dia teramat lah out of control, but i love him damn muchi

3. okay, Big Bang release special edition "still alive". dalam EP terbaru, there are 5 lagu baru, antaranya monster,bingle bingle,feeling,ego and still alive. still alive is extended from their intro in alive album. cool huh? and diaorang release monster music video. that MV is quite creepy but sangat memuaskan hati penonton yang rata-ratanya peminat diaorang (me include :P). sebab apa? that mv is done like blockbuster style and their special effect is outstanding. oh lupa, wonder girl pun release like this music video..hat song is way too cool among female korean artist. lagu yang catchy with flash mob style dance. sangat berbeza dengan typical K-Pop. if curious hit your keypad and search wonder girls like this mv and big bang monster mv on youtube ^^,. jangan marah saya ye...hehehehe. btw, Big Bang nak mai malaysia on 27/10!!!!!!!!yay!!!!!!!!!!!!!!!!!like like like!!!!!!but that date..satu je masalah....maafkan diaorang ya ^^, please don't make an issue..please

okay...itu sahaja buat masa ini.....will be updated

bye! wassalamualakum w.t.b


nota kaki 1: random of me :P

Photobucket

Tuesday, November 8, 2011

it's random...

pesanan penaja : entri ni memang sangat "random"....tiada spesifikasi...hehehehe


assalamualaikum dan selamat petang semuanya :))
wah! sangat lah lamaa....tidak update blog...gara-gara laptop dibawa service sebab motherboard rosak...lepas da service..jadi baby sitter yang berjaya..okay,mula melupakan nak update blog..terima kasih wahai cik syaz! (kata blog dengan penuh sindiran)

okay~start dengan result yang keluar hari jumaat yang lepas..bagi budak UiTM SeMalaysia, menunggu 4/11 bersamaan Jumaat yang lepas memang mendebarkan..lagi berdebar dari tengok cerita hantu dekat pawagam..dan keputusan saya kali ini (tanpa picture preview dalam blog ni)

ALHAMDULILLAH!
semua lulus dan sangat bersyukur sebab all my effort was paid off! tak sia-sia study bagai nak gila dan sangat-sangatlah bersyukur sebab kemarau selama dua semester berakhir dengan jayanya...lepas ini tak mahu bermain-main dan study harder than usual..insyaallah!walaupun tak DL dan ada subjek yg tak capat target tapi sekurang-kurangnya keputusan kali ini menjadi inspirasi untuk buat yang lebih terbaik untuk semester terakhir ini :)

secondly,sesiapa yang minat Korea band BIGBANG?sila angkat keyboard or mouse!hahahaha
conform cerita yang saya nak bagitau ni sudah jadi basi..muehehehe~tapi nak cerita jugak...
okay, diaorang dah menang MTV EMA for World Wide Act!woit woit! bangga hokay sebab diaorang kalahkan Britney Spears hokay!sangat tak percaya! diaorang represent/wakil untuk asia pacific..saya bangga menjadi penduduk asia pacific...hehehehe (tiba-tiba pulak :P)

okaylah, sampai sinilah saya menaip..saya akan update lagi..bye :)
wassalam


salam sayang dari saya :P
Photobucket

Friday, October 14, 2011

Thursday, October 13, 2011

Spontaneous Thursday part 3


assalamualaikum :)
hai...lama sih tak update blog...nearly 2 months or more.....
busy kot after raya...tak pun
idea tak mai....

inter-frame: me after 2 months menghilangkan diri :P

hahahaha~serius, life getting
busier and busier..and just now baru ja habis final examination
alhamdulillah.....
hopes everything will be fine..insyaallah
now, my computer wat hal...cam baik-baik ja lappy ni...mampus hidup semula..
lepas tu, reboot...cheh! nak suh "burn" kan duit la tu....
okay, now, it's my last year as a diploma student...
risau gak nih...terutama LAW...really, even tho suka historical subject, tapi bila dah combine cases yang terrrrrrrrrrlampau banyak dengan teori dia lagi...puas juga la nak hafal...
i can't carry this too much T_T
and final year jugak la..makin hari makin tak aktif saya ni...bagi chance dekat orang lain nak aktif..lagi pun...masa still ada...wakakakakaka
wah...risau risau risau...final year makes me worried too much...
and this year, saya dapat anak sedara baru! yay! 1st grandchild in family..nama dia Amirul Syahmi...okay,he's cute and smart baby.. (^_^) i can't denied it :)
ni lah my anak saudara :) comel x?

apa lagi ek?hehehehe~
still thinking and thinking what i want to say~
nanti saya update lagi :)


Photobucket

Thursday, August 11, 2011

spontaneous Thursday- part 2



hey Mr.Simple, i love the way u are...and ur dances too....waaaaaaa
sooooo catchy!
like wanna dance with u @_@

Photobucket

spontaneous Thursday- part 1

hari ini, serius mata cepat shaja nak tutup
kalau dalam kelas especially kelas LAW,
BERAPA KALI NYRIS TERJATUH DARI KERUSI
damn uh!

Photobucket